League Of Legends - Oyun Kuralları Sabitlik

I Çevrimdışı

Inflames1

Yeni Cüce
6 Ekim 2015
1
0
1
29
League Of Legend - Oyun Kuralları



Merhabalar , Sihirdar Kanunu Bir nevi Oyun Kurallarıdır.



Bu oyun kuralları , Diğer oyunlardan çok daha farklı bir sisteme göre işliyor.



Örneğin Oyunda bilerek Yardım etmeyen , Size karşı kötü davranışlarda bulunan bir Oyuncu Sihirdar Kanuna karşı gelmiş olur.Oyun sonunda Report (Şikayet) ederseniz ,Bu kanun Üzerinden Cezalandırılır.



Aşağıda Toplamda 9 Adet Sihirdar Kanun'a Ulaşabilirsiniz.Bu kurallara her Oyuncu'nun uyması gerektiğini unutmayın.





1 - Takımına Destek Ol



“[Ekip çalışması] sıradan insanların, sıra dışı sonuçlar elde etmesini sağlayan cevherdir.''



League of Legends karşılaşmalarında hepimizin ayrı ayrı bireysel hırsları ve beklentileri olsa da, meydana çıktığımızda bir takımın parçası oluruz. İyi olsun, olmasın, kaderlerimiz takım arkadaşlarımızınkilerle ortaktır. Oyun iyice hararetlendiğinde, takımına faydalı bir güç olmakla, kendi sonunu hazırlamak arasında bir seçim yapmak zorunda kalabilirsin.



İyi bir takım oyuncusu olup olmadığın daha şampiyon seçiminde kendini gösterir. Açık fikirli ol ve takımının ihtiyaçlarını göz önünde bulundur. En son seçimi yapan sensen, takımında seçilmemiş bir rolü seçmeye çalış. Herkes seçimini yaptıktan sonra, takım yapısında belli bir eksiklik ortaya çıktığını düşünüyorsan, başka bir oyuncunun bu boşluğu doldurmasını iste ya da sorumluluk üstlenerek, rol değiştirip bu boşluğu kendin doldur. Unutma; normalde oynamadığın bir rolü üstlendiğinde, iyi bilmedği şampiyonlar hakkında daha fazla bilgi edinecek ve oyundaki becerisini artıracak olan yine sensin.



Oyuna girdiğinde, iletişim yollarını kapatmamaya çalış. Hattındaki rakiplerden biri kaybolduğunda ya da onları tehlikeye sokacak bir durum ortaya çıktığında takım arkadaşlarını uyar. Sohbet penceresine dikkat etmiyorlarsa, haritadan da işaret verebilirsin. Unutma, bir tek işaret yeter de artar bile! Sıkıntı yaşayan oyunculara moral ver ve iyi oynayanları tebrik et. Hepsinden de önemlisi, kötü bir oyun ortaya koyuyorsan, acısını takımından çıkarma!





2 - Yapıcı Eleştirini Esirgeme



“Sorunla karşılaşmak, aslında onu çözmeye başlamak demektir.” -Rudy Giuliani



Oyuncu yorumları, Riot Games’in karar verme sürecinde önemli bir etkendir. Sesinin duyulmasını istiyorsan, biraz zaman ayırıp bize oyun hakkındaki duygularınızı aktarmakla başlayabilirsin. Yorum yaparken, olayı her yönden ele almaya çalış. Sadece olumsuz yorumlarda bulunursan, yarattığın etkiyle yapılan değişiklikler başlarda keyif almanı sağlayan özelliklerden de mahrum kalmana sebep olabilir. Dahası, kendini ifade ederken neden ve sonuçları düşünerek sakin davranırsan, karşındakinin sizi dinleme olasılığı daha yüksektir.



Bununla birlikte, memnun olmadığın konuları, nedenlerini de belirterek bizimle paylaşmaktan çekinme. Lafı dolandırmadan, açıklayıcı, kısa ve öz yorumlar yapmaya gayret et. Örneğin, gerçekleştirilen bir yamadan sonra yapacağın “Eskiden koridordaki yüksek hareket kabiliyeti nedeniyle Katarina ile oynamayı çok severdim ama Ölüm Çiçeği’ne yapılan son olumsuz düzenlemeden sonra, artık takım çatışmalarında yeterince varlığımı hissettiremiyorum. Bu yüzden, Katarina’da yeniden düzenleme yapılmadıkça onunla oynamayı düşünmüyorum.” gibi bir yorum, öfke kustuğun uzun bir paragrafın ardından her şeyin eski haline gelmesini istemekten ya da kendi çözüm önerinde ısrar etmekten daha yapıcı bir rahatsızlık ifadesidir. Sizleri hiç göz ardı etmediğimizi ve düzenli olarak, birkaç haftada bir değişiklik yaptığımızı unutma. Yani biraz sabırla, sıkıntılarının kendi kendilerine çözüldüğünü bile görebilirsin.





3 - Uygarca Tartış



“İtiraz ederken karşınızdakileri gücendirmek şart değildir.” -Barry Goldwater



Daha önce de bahsettiğimiz gibi, yorumların bizim için önemli ama bu topluluğun bir parçası olmak, bu kadarla sınırlı değil. İster sohbette ol, ister oyunda ya da forumda; tanışacağın sayısız insan, tartışacağın sayısız konu olacak. İster oyun dengesi ve şampiyonların dirençleri üzerine tartışıyor ol, ister önceden bir takım kurmaya ya da meşhur Beyefendi Cho’Gath’a karşı hayranlığını dile getirmeye çabalıyor ol; fikirlerini diğer oyuncularla paylaşmanı sonuna kadar destekliyoruz.



Diğer oyuncularla bir tartışmaya dahil olduğunda, her zaman onların da bakış açılarına da açık olmaya çalış. Açık görüşlü olunca, oyuncu arkadaşlarından öğrendiklerine kendin bile şaşırabilirsin. Aynı zamanda kendi bakış açını ifade ederken de dikkatli ol. Bir oyuncu belli bir konuda sert bir tavır sergiliyorsa üste çıkma çabasına girme. Sadece kendi görüşünü belirt ve karşı tarafa kavga çıkarma fırsatı vermeden nezaketle konudan çık.





4 - Eğlen; Ama Başkalarını Rahatsız Etmeden



“Suçluluk duygusu yaratan zevk, kısa ömürlüdür.” -Euripides



İşimiz oyun yapmak ve bu yüzden elbette oyuncularımızın çok eğlenmesini istiyoruz. Heyecanlanmanı, bazen yerinde duramamanı ve başarılarının tadını çıkarmanı istiyoruz. Ama bu, başkalarının ağzının tadını kaçırmana ses çıkarmayacağımız anlamına gelmez.



Unutma; oyunun ortasında bir arkadaşına takılmakla, hiç tanımadığın birine laf atmak arasında büyük farklar vardır. Yabancı biri, senin espri olarak ortaya attığın bir sözü saldırgan bulabilir ve istenmeyen tepkiler verebilir. Aynı takımdaki iki kişi kavga etmeye başlarsa, iyi bir iletişim ve ekip çalışması neredeyse imkansız hâle gelir. İletişim bir kere koptuğundaysa, zafere ulaşma ihtimalinde gözle görülür bir azalma olur. İyi niyetle yapılmış bir esprinin kontrolden çıkıp büyük bir yenilgiye dönüşmesi hiç de az görülen bir şey değildir. Bu yüzden sen sen ol, kendi başarını ihtimalini azaltma.





5 - Arkadaş Edin



“Kimse ıssız bir ada değildir...” -John Donne



League of Legends bir takım oyunudur ve bu nedenle, birlikte oynadığınız diğer oyuncular başarında büyük pay sahibi olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak, içten davranışlar sergilemen ve arkadaşlık kurmaya çalışman sana çok yararlı olur. Bir oyuncuyla oynamaktan keyif aldıysan, oyun sonu lobisinde ona teşekkür etmeyi ve arkadaşlık isteği göndermeyi ihmal etme. Ne kadar çok oyuncu arkadaşın varsa, eğlenceli ve dostane oyunlar oynama şansın da o kadar artar. Ayrıca, gerçek hayatta League of Legends'a (Efsaneler Ligi) ve oyuncu topluluğuna uygun olduğunu düşündüğünüz dostların varsa, onları da oyuna davet etmekten çekinme. Böylece muhteşem ödüller kazanmakla kalmazsın, aynı zamanda tek tabanca takılırken sorun yaşadığında yardım isteyebileceğin daha fazla arkadaşaın olur.



Elindeki imkânları kullanarak, seninle benzer beceri düzeyindeki oyunculardan oluşan bir arkadaş çevresi kurmaya çalış. Güvendiğin bir grup oyuncuyla arkadaşlık bağın varsa, nasıl oynadığınıza dair yorum alma, yeni bir şampiyonu tanırken destek görme ve genel anlamda keyifli vakit geçirme ihtimalin artar.





6 - Zaferde Alçakgönüllü, Yenilgide Erdemli Ol



“Kendinden üstün olanlara karşı tevazu göstermek görev, denklere karşı tevazu lütuf, aşağıda olanlara karşı tevazu ise asalettir.” -Benjamin Franklin



Harika bir oyun geçirmek, League of Legends’ın sana verebileceği en büyük keyiflerden biridir. Ama şunu da hiç aklından çıkarma: sen ezici bir zaferin sarhoşluğunu yaşarken, diğer tarafta birileri de saçını başını yoluyor. Sevincini göstermek hakkın ama sohbetlerinde aşırı böbürlenmekten (ya da her tür kendini beğenmişlikten) kaçın. Bunun yerine, oyun için rakiplerine teşekkür et. Ne de olsa, öyle olmaması için çok uğraşmalarına rağmen, seni mutlu eden onlar oldu.



Aynı şekilde, yenildiysen birilerini günah keçisi göstermekten ya da bahaneler sıralamaktan kaçın. Sen harika oynamış olsan da, takımını suçlamak hoş bir tavır değildir. Bu oyunda karşınızda beş rakip vardı ve yenilmenizden anlaşıldığı kadarıyla, muhtemelen olanların çoğu onlar sayesinde oldu. Yenilmenin, hele başa baş ya da tamamen tek taraflı bir mücadeleden sonra yenilmenin, sinir bozucu olabildiğini hepimiz biliyoruz ama kimse yenilmeyi hazmedemeyenleri sevmez. Huysuzluk etmek yerine, rakiplerine oyun için teşekkür et ve biraz vakit ayırarak, oyun sonrası istatistiklere göz atıp, neleri düzeltebileceğine kafa yor. Nazik davranırsan, ileride rakibinin stratejisini boşa çıkarmana yarayacak birkaç tüyo bile kapabilirsin.





7 - Büyüklük Sende Kalsın



“Ölmeye gönüllü insanlar bulmak, sabırla acıya katlanacak insanlar bulmaktan çok daha kolaydır.” -Julius Sezar



İşin ucunda gururumuz varsa duygularımızın çığrından çıkması, rekabetin doğasında vardır.. Karşılaştığımız herkes, oyuna başka şartlar altında dahil olur ve bu yüzden de tahammül sınırları farklılıklar gösterir. Herhangi bir oyunda, oyuncuları taciz eden biriyle karşılaşırsan, onun seviyesine inme. Bunun yerine, o kişiden sakinleşmesini rica et. Seni iyiden iyiye rahatsız etmeye başladıysa, sorunu susturma (mute) ve yoksayma (ignore) komutlarıyla kolayca çözebilirsin.



Unutma; kimse aşağılanmaktan hoşlanmaz. Ama bazen durup şartları değerlendirmek faydalı olabilir. Bunun rekabete dayalı bir oyun olduğunu ve karşı tarafın çoğunlukla sadece öfkesini ifade ettiğini unutma. Durumu kişisel algılamamaya çalış. Herkesin bir kırılma noktası vardır ve herkes bazen kendini kaybedebilir. An gelir, kendini o kişinin yerinde bulursun.





8 - Hiçbir Acemiyi Geride Bırakma!



“Senden sonra gelenlere kapı açan biri ol.” -Ralph Waldo Emerson



Hepimiz bir yerlerden başlamışızdır; basamakları tırmanmamıza yardım edenlerin hakkını vermek istiyorsak, geldiğimiz yeri unutmamamız gerekir. Zorlanan ya da bu türün temellerini kavramakta güçlük çeken bir oyuncu görürsen, ona yapıcı eleştiriler sunmaya çalış. Bunu uygar ve dostça bir tavırla yaparsan, karşındakinin olumlu karşılık vermesi ve eleştirilerini daha iyi anlaması muhtemeldir. Hatta karşındaki genellikle, birinin ona bağırmak yerine zamanını ayırıp nasıl gelişeceğini gösterdiği için minnettar olacaktır.



Deneyimsiz bir oyuncunun performansı yüzünden hiçbir zaman küplere binme. League of Legends istemcisini indirdiğin ilk gün bile olsa, bir zamanlar sen de de onun kadar toydun. Biraz sabırlı ol ve o oyuncunun, oyundan birlikte keyif alabileceğiniz bir düzeye ulaşmasına yardım et. Olumlu sonuç alamasan da şevkin kırılmasın. Oyuncuların küçük bir bölümü kimsenin yardımına ihtiyaç duymadıkları düşüncesine takılıp kalır ve yardım elini ne kadar nezaketle uzatırsan uzat, sana kulak asmak istemezler. Bu, geri kalanlardan umudunu kesmeni gerektirmez!





9 - Örnek bir Lider Ol



“Liderlik sözlerden çok tavırla ve davranışlarla gösterilir.” -Harold S. Geneen



Sen de bizim gibi, oyuncuların sportmence davrandığı bir oyun dünyası hayal ediyorsan diğer oyuncuların gelişimine yardımcı ol, yeni arkadaşlar edin ve herkesten önce ya da başka kimse istemezken bile hayalindeki gibi yaşamaya gayret göster. Lafa gelince değişimden yana olmak güzeldir ama önce sen buna ön ayak olmazsan, samimiyetine kimse inanmaz. Kimse senden mükemmel olmanı istemiyor; bizim asıl istediğimiz, başkalarından beklediğin davranış standardına her fırsatta kendin de uyman.



Unutma: Olumlu davran, sakinliğini koru ve Sihirdar Kanunu'ndan sapma!​
 
Üst