1299 SOACS Ebenezer ve Ai Server Geç Açılma Problemi!?

Kayıtlı Üye
Beyler iyi forumlar,

öncelikle ebenezer 6-9dk arası gidip gelirken ai server 2dk gibi bir sürede açılıyor forumda baktım 2-3 konuya araştırma yaptım kimileri demişti K_Monster tablosunu hafiflet kimileri demişki K_NPCPOS tablosundan kaynaklı veya item tablosundan kaynaklı diyenlerde olmuş.Sunucu özelliklerindende kaynaklanıyor diyenlerde var tabi fakat Soacsın Log klasöründeki Ebnz.log'a baktığımda ise tüm veriler 10saniyede yüklenirken Map Files 6-9dk arasında yükleniyor heryerde farklı hatalar ve çözümleri mevcut sizce ne yapmam gerekir?

Kayıtlı Üye
Cevap: 1299 SOACS Ebenezer ve Ai Server Geç Açılma Problemi!?

13 dkda acılan soacsnin maplarını değiştirdim1 dakikada acmıştı. sorunu çözemedim ama ndn maplardan kaynaklandıgını.. bazende oyuna gec giriyor karakter veri alınıyor bölümünde 10 dakika geciyor anca yüzde yüz oluyor item klasorunun adını değiştiriyorum saniyede oyuna giriyor sonra tekrar item yapıyorum. her oyuna girişim öyle oluyor.. sendeki sıkıntıda maplardan kaynaklı tek tek mapları kontrol etmen lazım uzun sürecektir oda baska bi caresi varmı onuda bilmiyorum.

Kayıtlı Üye

2 önemli sebep söyliyim sana, 13 dakika gibi bir sürede açılıyorsa kesinlikle sunucu kaynaklı. Eğer 4-5 dakika gibi bir sürede açılıyorsa item tablosunda ki fazlalıktır. Diğer tablolar 3000-5000 arasında row barındırırken item tablosu 150.000'e kadar yükseliyor. k_npc,k_npcpos,k_monster gibi şeylere takılma onlar pek fazla etkilemez. Normal açılma süresi 40 saniye ile 80 saniye arasında olması gerekir.

Kayıtlı Üye

Valla beyler düzenlediğim veritabanı homeko tarzı luferson-emc-cz deki gereksiz yaratıkları sildim k_npcposdan 9dkda açılan db 1 dakika 7 saniyede açılıyor artık anladığım kadarı ile k_npcposdan veri çekerken zorlanıyormuş sorunu tek çözmüş olsamda yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim beyler.

Üst Alt
Reklam
Reklam