2017 Lise Devamsızlık Kaç Gün ? 2017 Devamsızlık Yönetmeliği

Administrator
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mart 2012
Mesajlar
12,586
I – Devam-Devamsızlık



Öğrencinin okula devamı esastır.



a) Özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenci notları ne olursa olsun başarısız sayılır. Özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamı 30 günü aşamaz. Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.



b) Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır. Tüm devamsızlıkların belgelendirilmesi önerilir. 1 veya 2 günlük devamsızlık gerekçe belirtilerek veli tarafından imzalanacak mazeret kağıdıyla veya raporla, 2 günden fazla veya sınav gününde yapılan devamsızlık ise, mutlaka rapor ile 5 gün içinde belgelendirilir; mazeret kağıtları müdür yardımcılarına, raporlar sekreterliğe teslim edilir.

Girilemeyen sınavın notunun “0” olmaması için raporların resmi veya özel tam teşekküllü hastanelerden ya da Aile Hekimliğinden alınmış olması zorunludur. Özel doktor raporları tasdikli olsa bile geçerli değildir. 5.gün bayram ve resmi tatil günü ise öğrenci okulun açıldığı ilk gün raporunu getirmek zorundadır. Sömestr ve okulun özel tatil günlerinde okul idaresi açık olduğundan bu tür belgelerin okula teslimi için öğrenimin başlaması beklenmez. Uzun süreli rahatsızlıklarda okulun bilgilendirilmesi esastır.



MEB yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen “zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi uzatılabilir” maddesinin uygulanabilmesi için velinin okula gelerek müdür yardımcısıyla görüşmesi ve gecikmenin sebebini açıklayan bir dilekçe ile mazeret kağıdı ve/veya raporu okul idaresine teslim etmesi gerekir. Dilekçe okul idaresi tarafından değerlendirilir, işlem buna göre yapılır.



c) Herhangi bir sebeple bir sınava giremeyen öğrencinin telafi sınavı, salı ve perşembe günleri okul çıkış saatinden sonra yapılır. Öğrencinin sınavı okula geldiği günden itibaren ilk sınav gününde uygulanır. Öğrencinin yönetmeliğe uygun raporu zamanında getirmemesi durumunda bu sınav geçersiz sayılır. Gün içinde okula gelmeyen öğrenci sadece telafi sınavına veya okul çıkış saatinden sonra düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere okula gelemez.



d) Eğitim - öğretim saat 08.00’de başlar. Öğrenci en geç saat 07.55’ te okulda olmalıdır.Okula geç gelen öğrencinin sınıfa girebilmesi için nöbetçi müdür yardımcısından sınıfa kabul kağıdı alması gerekir. Geç kalma ilk dersten sonra ise öğrenci sınıfa alınır ancak yarım gün devamsız sayılır. Beşinci dersin bitiminden sonra okula gelen öğrencilerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Sabah geç gelmeler için mazeret kağıdı kabul edilmez. (Sabah kan analizi, erken saatte vize randevusu vs. önceden haber verilmek ve belgelendirilmek koşuluyla bu kapsamın dışındadır.)



e) Özürsüz ve izinsiz olarak devamsızlığı ve geç gelmeyi alışkanlık haline getiren öğrencinin gerektiğinde ilk derse girmesine izin verilmez ve bu davranışıyla ilgili Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Ancak, bu hükümlerin uygulanmasına gerek kalmaması için veli önceden bilgilendirilerek 5 kez geç gelen öğrencinin bir, 10 kez geç gelen öğrencinin iki saat okulda kalarak etkinlikte bulunması yöntemi kullanılır. Yıl içinde toplam geç sayısının 15 olması durumunda öğrenci ve aile, okul idaresi tarafından yazılı olarak uyarılır. 20 kez geç kalma durumunda ise öğrencinin davranışı Disiplin Kurulunda değerlendirilir.

Okulda bulunduğu halde, gün içinde izinsiz olarak bir veya daha fazla derse/etkinliğe girmeyen öğrenci yarım gün devamsız sayılır ve öğrencinin davranışı Disiplin Kurulunda değerlendirilir.

Okul servisinin özel bir sebeple okula geç gelmesi durumunda ise öğrenciye sınıfa giriş kağıdı verilir ancak durum yukarıda belirtilen kapsamda değerlendirilmez.



f) Okula gelen öğrenci özel durumlar dışında ders bitimine kadar okulda kalır. Bu nedenle randevuların (doktor, vize vs.) çok zorunlu olmadıkça okul saatleri içinde alınmaması, alınmak zorunda kalındıysa çıkış isteğinin en az bir gün önceden veli tarafından dilekçe ile okula bildirilmesi gerekir. Dilekçenin kabul edilmesi durumunda, öğrenci yarım gün devamsız sayılır.



g) Öğrenciler teneffüs sırasında rahatsızlandıklarında revire gidebilirler. Ancak ilk ders zili çaldıktan sonra öğrenci rahatsızlığını sebep göstererek tek başına revire gidemez. Bu tür durumlarda öğrencinin ders öğretmeninin veya müdür yardımcısının izni ile bir öğrenci eşliğinde revire gitmesi gerekir.

Okul doktoru gerekli görürse öğrenciyi revirde kontrol altında tutar veya öğrencinin eve gönderilmesine karar verir. Bu durumda veli aranır ve izinli sayılan öğrenci sadece velisine teslim edilir. Öğrencinin okul idaresinin bilgisi dışında veliyi çağırması uygun değildir.



h) Sınav öncesi sınav hazırlığı ileri sürülerek devamsızlık yapılması eğitimdeki düzen ve programlı olma anlayışına engeldir. Ayrıca diğer öğrencilere istenmeyen bir örnek oluşturması nedeniyle de onaylanamayacağından velilerimizin bu konuya özen göstermesi beklenir.



MEB

 
Üst Alt
Reklam
Reklam