Database,Panel,ServerFiles,Anticheat alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

Kayıtlı Üye
1- Aliş Veriş Yapacağiniz Kişinin Cep Numarasini İsteyin.

2- Aliş Veriş Yapacağiniz Kişinin İsim Ve Soyisim Alınız.

3- Aliş Veriş Yapacağiniz Kişinin TC no Alınız.

4- Konuşmalari Silmeyiniz.

5- Vermiş Oldugu Hesap Numarasini Sorgulatın.

6 -Ev Telefon Numarasini İsteyin.

7- Msn Adresi Ve Skype Adresini İsteyiniz.

8- Konuşmalara Dikkat Ediniz.

9- Sizden Hesap No Yatırmanızı İstediğinizde Eğer Onay için Sizden İsim Soy İsim İsterse Vermeyiniz.

10- Her Konuşma Gün,saat ve tarih olarak not tutunuz.

11- Kişiyle İletişime Geçtiğiniz Forum Adresinden Yardım Alınız.

12- Alış veriş Yapacağınız Firma vb. kurumların YS Belgesi'nin mutlaka olmasi gerekiyor Yoksa aksi taktirde alışveriş yapmayiniz.

1- Cep Numarasi : Kişinin Cep Numarasini İsteyiniz. Her hangi bir dolandirilma esnasinda Cep no'dan Kisa surede bulunur.

2- İsim Soyisim : Kesinlikle Doğru Olarak Aliniz. Ve Araştırma Yapınız.Sahte İsim Kullaniyor İse Alış Veriş Yapmayiniz.

3- TC No : Kişinin Tc no isteyiniz, Ve sorgulatiniz. isim doğru ise Alış veriş yapabilirsiniz.Değil İse Kesinlikle Alış Veriş Yapmayiniz.Vermeme Gibi Bir Söz Konusu Geçerse Yukaridaki Şıklardan Önemli olanlari isteyiniz.

4- Konuşmalari Silmeyiniz : Dolandirilma Esnasinda Sizden İstenilen Mıktar Size Söylenen Sözler ve Vermiş Oldugu Hesap Numarasina Sizden Para Yatırmanızı İstiyorsa Burasi Onemli Kesinlikle Silmeyiniz.Şıkayette bulundugunuzda Sadece O Konuşmayı Vermeniz Yeterli olacaktir.

5- Vermiş Oldugu Hesap Numara Sorgulatma : Size Verilen Herhangi Bir Hesap Numarasi (Orn : Garanti Hesap Numarasi Vermiş İse Garanti Bankasina Giderek Kime Ait Oldugunu Oğreniniz. İsim Doğru İse Alış Veriş Yapabilirsiniz.Dolandirilma Esnasinda Hesap Numarasi Üzerinden Şıkayette buluna bilirsiniz.

6- Ev Telefon Numarasi İsteyiniz : Eğer Cep Numarasi Yok İse Kesinlikle Ev Numarasi İsteyiniz Verdiğinde Arayarak Kontrol Ediniz. Doğru İse Alış Veriş Yapabilirsiniz. Her Hangi Dolandirilma Esnasinda Karakola Verdiğinizde Turktelekom Tarafindan Numara Sorgulanir Ve Kayıtlı oldugu Kişinin Ev Adresi bulunur. Ve İşlem Hızlanır.

7- Msn Ve Skype Adresi İsteyiniz : Kesinlikle Onemli Konuşmalari Yapacağiniz kişinin bu ikisi olmasi gerekli. Dolandirilma Esnasinda Konuşmalari gosterirsiniz. Hakli İseniz Şıkayette bulunabilirsiniz. Ve Msn Ve Skype Adresinden yer Tesbiti Yapilarak İşlem Hızlanır.

8- Konuşmalara Dikkat Ediniz : Konuşmalarda Dikkat Etmeniz Gereken Kesinlikle Siz Birşey İstemeyiniz. Sadece Siz Alış Veriş Yapacağınız Herhangi bir konu hakkında konusunuz. Kesinlikle ve kesinlikle Karşı Kısı Tarafından bir istekte bulunmayiniz. Ona Tongaya dusecek Cümleler kullanınız (orn : Hesap Numarası Sizemi ait bu hesaba mı para yatırmamı istiyorsunuz ? ) Dediğinizde evet bu hesaba para yatırın dediğiyle bir Suclu duruma dusecektir.Çünkü Sizden Bu Hesaba Para yatırmanızı ve Sizin İşlemlerinizi Gerçekleştireceğini Soyluyor. Dolandirilma Esnasinda bu konuşmayida İfadede Kullanabilirsiniz.Ve Sonuc Alırsınız.

9- Sizden Hesap Doğrulamak İçin İsim soy isim istediğinde : Sakın Vermeyiniz. Eğer Şırkette Çalışıyorum Diyorsa Şırket Adresini İsteyiniz. 5. Madde'de sorgulattıysanız ve doğru olarak isim soy isim tutuyorsa Verebilirsiniz. Eğer başka bir kişiye ait ise kesinlikle onay için isim soy isim vermeyiniz.

10- Her Konuşma Gün,Saat,Tarih Olarak Not Alınız : Eğer Dolandirilma Gibi bir durum olursa Şıkayette bulunursaniz Sizden Gün,Saat,Tarih istenecektir. Ve konuşmalari göstermenizi istenecektir. Eğer Not aldıysaniz İfadenizde bunuda kullanabilirsiniz. Almadıysaniz Biraz Sıkıntı Çekersiniz. Çünkü elinizde Herhangi bir delil olmayabilir ve İşleminiz Uzayabilir.

11- Forum İle İle tişime Geçiniz:Şahıs İle İlk İletişime Geçtiğiniz Yerden Yardım Alabilirsiniz. Dolandirilma Esnasinda Forum Admin Tarafindan Yardım alarak İp Adresini Alabilirsiniz. Gün Saat ve Tarih Olarak. Bunuda İfadade Kullanabilirisiniz.

12-YS Belgesi :Eğer Firma Yeni Vb konusma geçer daha almadık derler ise alış veriş yapmayın. Aldıklari zaman alış veriş yapabilirsiniz.

Evet Arkadaşlar Bu Konulara Dikkat Ediniz. Etmediğiniz Takdirde dolandirlima gibi bir söz konusu olur. Eğer Dolandirilirsaniz Sakın Şikayetten Korkmayın Çünkü İnternet üzerinden dolandirilmanin Büyük bir Cezasi var 5 Yıldan 5 Bin Tl Para cezasi gibi buyuk ceza'dir.

Fikirlerinizi Ve Düşüncelerinizi Sizde Paylaşın. Konuya Akleyelim..

Kayıtlı Üye
Cevap: Database,Panel,ServerFiles,Anticheat alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

Teşekkür Ediyorum konu için. Ben geç gördüm konuyu. Cep telefonu numarası almamıştım sadece skype den görüştük fakat bazı dosyaları alamadım. Diğer tüm üye arkadaşlar vs. bu yanlışı yapmayın. Bu konuda ki herşeyi alın. Gerçekten pişman oluyorsunuz şu anda alışveriş yaptığım kişiye ulaşamıyorum. Sabotajko Admini Arif Ziya Arı. Sakın alışveriş yapmayın.

Kayıtlı Üye
Cevap: Database,Panel,ServerFiles,Anticheat alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

tyyyyyyyyyyyyyyyyy

Kayıtlı Üye
saol teşekkürler bilgi verdiğin için ama ben zaten daha önceden bu işlemleri yapıyordum genede saol

Kayıtlı Üye
bu forumda bodom nickli bir dolandırıcı var ve adam çatır çatır siteniz üzerinden milleti dolandırıyor ve hiçkimse birşey demiyor adama kendisini dava ettim yakında yazarım sonucu buraya donuna kadar alıcam.ve en agır sekılde cezalanmasını sağlıycam bilginize.

Üst Alt
Reklam
Reklam