Daha önce hiçbir fuar organizasyonu nda bulundunuz mu bilmiyorum ama şayet bulunmadıysanız işe kesinlikle bir kitap fuarlarına giderek başlamalısınız. Her fuarın kendi çapında bir havası olduğu doğru ama kitap fuarlarını bütün fuarlardan ayıran bambaşka bir hava vardır. Çeşit çeşit yayın evi stantlarını, önlerindeki konu konu, renk renk ayrılan kitapları ve yayın evlerinin önünde kitap imzalayıp okuyucusuyla kaynaşmak için çayını kahvesini yudumlayan yazarları görünce, bu fuarın dediğim kadar güzel olduğuna hak verecek ve gerçekten de diğer fuarlardan farklı özelliklere sahip olduğunu düşüneceksiniz.” Bu fuarı gezmeye gelen insanlar süs için, giyim, giysi için değil, yalnızca ilim ve bilim için, birazcık daha okuyabilmek, birazcık daha bir şeyler öğrenebilmek için buraya geliyor.” Cümlesini düşünüp irdelediğinizde ise bana bir kez daha hak verecek ve kitap fuarlarını bir kez daha seveceksiniz. Kitap fuarları bu halleriyle bile çok güzel ama bana soracak olursanız bu fuar organizasyonlarında daha fazla değişiklik ve güzellik yapılabilir. Mesela, kitapla doğanın muhteşem uyumunu bilirsiniz. Yaz aylarında yani havanın güzel olduğu zamanlarda bu fuarlar açık havaya kurulup yerlereyse minik minderler atılıp yahut halı gibi eşyalar serilip halkın hep birlikte kaynaşarak açık havada kitap okuması sağlanabilir. Böylece halk hem kitap okumaya teşvik edilmiş, hem de kitap okumayı sevmeyen kimselere kitap okuma hevesi, alışkanlığı aşılanmış olunur. Bu güzel fuar dekorasyonunun sadece bunlarla kalmayıp daha fazla yararı olacağınaysa eminim. Üstelik kitapları yazarlarıyla birlikte okumak, yorumlamak, değerlendirmek de bambaşka bir güzellik olsa gerek. fuar firmaları , fuar öncesinde anket yaparak halktan fikir toplama işlemine de girişebilir. Halkın fikirleri arasından çok güzel fuar dekorasyon ları çıkacağından hiçbir şüphem yok.