Item satan npc oluşturmak ?

Kayıtlı Üye
Takı satan bir npc oluşturdum item_org_us.tblde koyacağım takıların upgrade halleri yok bunlara group verdiğimde npcye fontu beyaz olan (özelliksiz) takılar gözüküyor.

Tblden armor satan npc ile karşılaştırdım onda satılan itemlerin sonu 000 ile biten haline grup verilmiş npcde +1 halleri satılıyor ben yaptığımda yukarda yazdığım gibi oluyor..

Sonuç olarak ben +5 takıyı npcde satması için hangi tblden hangi sütundan okutucam bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim :)

Administrator
Yönetici
Yönetici
aslında hiç npc üzerinde item satmayı vs denemedim client sisteminide tam olarak biliyor değilim ama + lı olan itemler için item ext tede birşeyler değiştirmen gerekiyor olabilir incelemende fayda var

Kayıtlı Üye
aslında hiç npc üzerinde item satmayı vs denemedim client sisteminide tam olarak biliyor değilim ama + lı olan itemler için item ext tede birşeyler değiştirmen gerekiyor olabilir incelemende fayda var

Tamer ben de hiç denemedim böyle npc oluşturup kendi itemlerimi sattırmak filan ama şöyle tasarlamıştım şimdi npclerin bi sellinggroup u var mesela ben arms ın sellinggroup numarasını alsam item tablosundan orada satılan itemleri 0 göstersem yani groupu boşaltsam ardından istediğim itemlerin sellinggrouplarını o npcnin group numarasını eklesem yeterli olmuyor mu ?

Kayıtlı Üye
item_org_us.tbl de 35 - Byte stununu NPC satış numrası olacak sonra k_npc den sundiriyi kopyala yapıştır sonra isellingroup du sanrım o colum item_org_us a yazdığını yaz mesela 111 isellingroupda 111 olsun sonra item tablesinden de isellingini ayarla oyuna girdiğin npc de olur item gece gece bu kadarı geldi aklıma

eyvallah faruk karışık ama güzel bi anlatım inş yapıcam :)

Kayıtlı Üye
item_org_us.tbl de 35 - Byte stununu NPC satış numrası olacak sonra k_npc den sundiriyi kopyala yapıştır sonra isellingroup du sanrım o colum item_org_us a yazdığını yaz mesela 111 isellingroupda 111 olsun sonra item tablesinden de isellingini ayarla oyuna girdiğin npc de olur item gece gece bu kadarı geldi aklıma

k_npc tablosunda sellinggroup yazarken 3 sıfır fazla koyuyoruz 206000 diye grup oluşturdum item_org_us.tblde takıyı bulup 35 columna 206 yazdım item tablosunda npcde olmasını istediğim itemlere 206 yazdım ama npcde gözüken itemler benim istediğim takıların özelliksiz hali benim armor npcsini incelediğimde bu noktalarda bir farklılık göremedim ama satılan itemler +1 işte ben burayı anlamadım.

Ayrıca buff satan npc oluşturdum onda sorun çıkmadı. Bu armorcu +1 rogue shoes hangi tblden nereden okuyor veya dbdemi sorun var.

---------- Yorum eklendi 12:32'da ---------- Önceki yorum 12:27'da ----------

item_ext açıklamasını okudum alakalı bir şey göremedim ya açıklamada sorun var yada başka birşeyde ama bu armor weapon satan merch. bu itemleri nereden okuduğu bununla alakalı bir bilgi döküman yok zaten bunu yapan serverda göremedim buff satan npc var oda basit zaten.

Kayıtlı Üye
+larını yükseltmet istiyorsan iseling i şöyle yapıcan 206009 = +10 verir mesela en sondaki değeri + sı oluyor 0 verirsen +1 gibisinden 1 verirsen +2 çıkar gibisinden tbl den okuyor onları item_org_us en son colum.

Saol kardeşim hallettim 206009 = +9 veriyor 10 vermesi için 206010 kullandım ilginç birşey farkettim sonu 010 olmayan itemlere 206 grubunu versem bile çekemiyorum.

Üst Alt
Reklam
Reklam