**Knight Online Private Server Kurmak Hakkında Hukuki Durum

Kayıtlı Üye
NTTGame Forumunda açtığım bir konu şu şekilde:

.............................................................................................................................................

"Merhabalar,

Başlıkta da belirttiğim üzere Knight Online özel sunucu (PVP, Private) kurmak konusunda hukuki ve manevi açıdan tereddütlerim var. Fakat yıllardır açık olan sunucuları gördükçe daha da rahatlıyorum. Fakat yine de yetkililere sormak isterim. Şahsımıza ait 1299 ya da 1453 versiyon (fire drake) private server kurduğumuzda, şuan varolan KO temasını taklit et(me)diğimizde ve ayrıca sunucu ve kendi şahsi giderlerimizi karşılamak için kazançlar elde ettiğimizde (Oyun içi PUS, ayrı olarak item satmak gibi) şuan asıl lisans sahibi olan NTTGame ya da oyun üzerinde hak sahibi tüm kimseler ile hukuki ve manevi olarak bir sorun yaşar mıyız? Bu konuda özellikle yetkili şahısların ve oyuncuların düşünceleri nedir?

Bu yazı, eğer yetkili kişiler cevap verecekse sunucu kuracak arkadaşlar için referans niteliğinde olabilir. Fakat oyuncular değil, yetkililerin verdiği cevapları esas almak gerekir.

NP olmadığı için özel olarak bilet gönderemedim. Moderatörler ve yetkili diğer kişiler cevap verirse hakikaten soru işaretlerini gidermiş olurum.

Saygılarımı sunarım, cevap bekliyorum, iyi çalışmalar."

dedim veeee....

İsterseniz konu için aşağıdaki adrese tıklayın ve forum moderatörünün cevabını okuyun:

**Knight Online Private Server Kurmak Hakkında

ya da direkt buradan devam edin:

07-13-2015, 11:56 AM tarihinde açılmış konu:

Knight Online Korsanlarına Hapis Cezası!

Ülkemizde en çok oynanan ve en popüler bilgisayar oyunlarından Knight Online oyunun korsan sunucularla yayınlanması ve oyunda hile satışı yapılmasına karşı Knight Online avukatlarının başlattığı hukuki takiplerin neticesinde A.Ş hakkında açılan ceza davasında kararı çıktı.

Knight Online avukatlarından Av. Burcu Erdoğan tarafından koturkiye.net sitesinin sahibi A.Ş hakkında cumhuriyet savcılığına yapılan başvuru üzerine, site sahibi ve sitede yapılan yayınlar mahkeme tarafından tespit edildi. Yapılan inceleneme neticesinde A.Ş’nin açtığı web sitesinde Knight Online oyununa eser olarak ve markasına yönelik saldırı, kopyalama ve tecavüzlerine karşı Kayseri 3.Asliye Ceza mahkemesi tarafından site sahibinin cezalandırılmasına karar verildi. Böylece ülkemizde gelişmekte olan oyun sektörü için son derece önemli bir karar imza atıldı.

Aynı şekilde hile yazılım üreten ve satan ve kullananlar hakkında da yasal takip başlatan Knight Online oyunu avukatları hem korsan sunucu ile yapılan yayınların hem de hile üreten, satan ve kullananların eylemlerinin esere ve markaya tecavüz ayrıca bilişim suçu vasfında olduğunu açıkladılar. Böylece hakkında ceza kararı verilen A.Ş . hakkında ayrıca yüksek miktarlı tazminat davalarının açılmasının da yolu açıldı. Korsan sunucu hakkındaki bu kararda sanık ayrıca dava giderleri ve avukatlık ücretlerini de ödemeye mahkum edildi.

Emsal niteliğindeki bu kararla oyunlarda korsan sunucu, hile üretim, yayın ve satışına hukuk bir kez daha dur demiş oldu.

Read more: Knight Online Korsanlarına Hapis Cezası!

Kurmayı düşünüyordum yeniden dönüş yapacaktım fakat, karar sizlerin..

Kayıtlı Üye
Cevap: **Knight Online Private Server Kurmak Hakkında Hukuki Durum

Konunun gerçeklik payı olduğunu düşünmüyorum. Hukuki olaylarda tebligat veya uyarı gönderilmeden işlem yapılmaz. Önce sunucu sahibini yazılı bir metin ile uyarmak zorundalar. Yaptığınız iş yasa dışı, lütfen durdurun diye. Eğer sunucu sahibi arkadaşımız belgeyi dikkate almaz ise o zaman iş mahkemeye taşınır.

Diğer yandan Knight Online Client Free2Play bir clienttir. Herhangi bir ücret ödemeksizin sahip olabilir ve kullanabiliriz. Kendi server dosyalarını yazdıysan buna karışamazlar. Markayı kötülemek kirletmek veya tecavüz etmek için hakkında basın ve yayım organlarında, sosyal paylaşım sitelerinde insanların bu oyunu oynamamaları için çağrıda veya paylaşımda bulunman gerekir.

Oracle Gamer 7.000 kullanıcı ile PVP açtı. Hangi mahkeme? Nerede avukat? koturkiye zımbırıtısıyla olacak iş değil bu

Üst Alt
Reklam
Reklam