- Konu Yazar
Lise Nedir ?
Hakkaten Lise nedir bunca kişinin gidip geldiği bir ev gibi bir şey aslında ev sayılır günümüzün 9 saatini orada geçiyoruz.Nakil soruları sorduğu,karnem nasıl soruları,sınıfı geçtim mi acaba vb. soruları alıyoruz.Ama bu soruların kökü olan Lise nedir ? sorusunu atlamışız.Bu konumda Lise nedir ? sorusunun cevabını vereceğim
Kaynak:En güvenli olarak Vikipedi'dir.
Lise:
Lise, Türk eğitim sistemine göre, sekiz yıllık (mecburi) ilköğretimini (eski sistemdeki üç yıllık ortaokulu) bitirmiş olan 14-18 yaşlarındaki öğrencileri, en az dört yıllık bir eğitimle yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumudur. Lise, ilköğretimin ardından Türk eğitim sistemine göre zorunlu okullar sınıfında alınmıştır.
Lise türleri:
- Genel Lise
- Teknik Lise
- Endüstri Meslek Lisesi
- Anadolu Lisesi
- Anadolu Meslek Lisesi
- Polis Koleji
- Askeri Lise
- Sosyal Bilimler Lisesi
- Meslek Lisesi
- Öğretmen Lisesi
- Güzel Sanatlar Lisesi
- İmam Hatip Lisesi
- Fen Lisesi
Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Peki Lisem bitti şimdi ne yapacağım ?.
Üniversite
ForumTR Üniversite Bölümü.
Üniversite ya da diğer adıyla yükseköğretim, üniversitelerde ve meslek yüksekokullarda 2 yıllık yapılan öğretimdir. Üniversite mesleki eğitim zorluğuna göre genel olarak ikiye ayrılır:
1- Fakülte (Lisans): En az 3 ya da 4 yıllık devamlı eğitimdir, bölümüne ve ülkeye göre göre 5-6 yıllık olanları da vardır.
2- Meslek Yüksekokulu (Önlisans, meslek yüksekokulu): 2 yıllık ön lisans eğitimidir.
3- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Lisans, yüksekokul): 4 yıllık lisans eğitimidir.
Bunların yanı sıra öğrencilerin derslere fiziki olarak katılma zorunluluğu olmayan bir öğretim şekli olan açıköğretim üniversitesi' de ayrı bir çeşit olarak sayılabilir: Uzaktan eğitim prensibine dayalı son zamanlarda bilgisayar ve internet erişiminin artmasıyla daha da yaygınlaşan öğretim biçimidir. Ülkemizde 2 ve 4 yıllık lisans ve yüksek lisans öğretimleri yapılmaktadır.
Türkiye'deki üniversiteler listesi.
İyi günler .