[Merak] Ko Source Mantığı

Kayıtlı Üye
Merhabalar saygıdeğer forum halkı, öncelikle googlede aradım taradım fakat source codeler paylaşılmış ama bu şu işe yarar gibi bişi bulamadım yani mantığını bulamadım, bilen bir arkadaş var ise bunu paylaşırsa dualarım onunla birlikte :D bide zamanı varda tüm sınıfları anlatırsa uff :D

Benim bu merakımı maruz görün ama öğrenmek istiyorum, ilk önce ebenezer her bağlanan yeni kullanıcı için cuser classından nesne oluşturulup bunu threading mi yapıyor, yani mesela 1500 user olsa serverda 1500 tane threaded cuser nesnesimi olacak?

Yada typedef std::unordered_map<std::string, CUser *> NameMap;

bunun gibi template nesnesi oluşturulup cid ile mi kontrol ediliyor. threading tam olarak nerede kullanılıyor ve bu bilgiler sqlden nasıl cuser classına aktarılıyor. programlamaya yeni başladım öğrenmek isterim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

//konu yanlış yere açtım amma olsun mantık önemli :D

Kayıtlı Üye
Cevap: [Merak] Ko Source Mantığı

programlamaya direk koddan başlarsan bir şey öğrenemezsin öncelikle yazılanları anlaman için ilk olarak hangi dilde yazıldığını bilmelisin daha sonra o dili öğrenmelisin ki sadece o dili bilmende yetmiyor yazılan kod ne yapıyor ne için yazılmış bunları anlaman için algoritma öğrenmen gerek öncelikle algoritma öğren sana tavsiyem flowchart'ı araştır algoritmayı anlamanı sağlar ve programlama dillerini daha kolay öğrenebilir ve program yazabilirsin. Bunları öğrendikten sonra Knight'ın server files source'sini açıp hangi kodun ne halta yaradığını anlarsın ve ona göre geliştirebilirsin veya sıfırdan yazabilirsin.

YNG

Merhabalar saygıdeğer forum halkı, öncelikle googlede aradım taradım fakat source codeler paylaşılmış ama bu şu işe yarar gibi bişi bulamadım yani mantığını bulamadım, bilen bir arkadaş var ise bunu paylaşırsa dualarım onunla birlikte :D bide zamanı varda tüm sınıfları anlatırsa uff :D

Benim bu merakımı maruz görün ama öğrenmek istiyorum, ilk önce ebenezer her bağlanan yeni kullanıcı için cuser classından nesne oluşturulup bunu threading mi yapıyor, yani mesela 1500 user olsa serverda 1500 tane threaded cuser nesnesimi olacak?

Yada typedef std::unordered_map<std::string, CUser *> NameMap;

bunun gibi template nesnesi oluşturulup cid ile mi kontrol ediliyor. threading tam olarak nerede kullanılıyor ve bu bilgiler sqlden nasıl cuser classına aktarılıyor. programlamaya yeni başladım öğrenmek isterim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

//konu yanlış yere açtım amma olsun mantık önemli :D

Yeni başladım Diyorsun Ama Temel Bilgileri Bilmeden Ne İşe Yaradığını Ögrenemesin..

Bu Link Temek Bilgilerin Ne Olduğunu Öğretir Sana

C++ DERSLERİ | Muhammed Mastar - Videolu C++ , C# , Sql,Html Dersleri

Not:threading hemen hemen her void kulanılabilir ne için kulanıçağına bağlı..

Kayıtlı Üye

cevaplar için teşekkürler,threading heryerde kullanabiliyorum zaten ben kendim, kendim ufak çapta bakmıştım kodlara kısa yol olsun diye buradan yardım edecek arkadaşların cevabını bekliyordum ama alakasız cevaplar gelmiş. çok açık soru sordum ama siz baya beni yanlış anlamışsınız:) ha bu arada şu muhammed arkadaşın verdiği derslerden kesinlikle takip etmeyin 41 ders boyunca a*b, b-c yaparsınız... öğrenmek isteyenlere tavsiyem cagataycebi.com dan başlangıç yapıp c++ ya C++ Without Fear A Beginner's Guide That Makes You Feel Smart (2nd Edition) bunla girmeniz, program yazdıkca algoritma gelişir yada source codelerden de yaparsan bi şekil gelişir her neyse teşekkürler nero benim için güzel bir cvp vermiş eyw. Konu kapatılabilir.

Kayıtlı Üye

Nero :

"aujard ve ebenezer arasında veri alışverişi var oyuncu giriş yaptıktan sonra server seçtiğin an aujarda gelen veriyi gonderir, gelen veri ayıklanır ve aujard veritabanı içerisinden okudugu bilgi veya calıstırdıgı prosedüre göre sonucları tekrar paket yolu ile gönderir aynı islemin benzerleri karakter secildiginde karakter oyuna girdiginde yapılır ve karakter icin olusturulmus thread icerisindeki struct ve degiskenlere aujard üzerinden geri gelen verileri aktarır" bu yeterli benim için

Üst Alt
Reklam
Reklam