MGAME K2 Network'e Dava Açmıştır.

Kayıtlı Üye
Ortalıkta şimdide dolaşan mahkeme karari red etti gibi söylentiler var Mahkeme devam ediyor 5 günde mahkeme sonuçlanmaz

Mgame oyunun dava sonuclanana kadar kapatilmasini istemiş mahkemede bu ön tedbiri red etmiş.

4/5 Aydır patch gelmemesini buna bağlıyorlar.

Son olan olaylardan son K2network&Gamerfirst ingilizce forumunda artik konular moderatör onayi olmadan acilmiyor

Dava içeriği ise K2Network Firmasinin Mgame'den izinsiz ve yasal olmayan yollar ile Türk işletmeciler ile ortaklık yapmış bu ortaklık sonucu oyuna düzeltilmesi imkansız olan zararlar vermiştir.

İtem satışı ile ilgilidir.

K2Network mühendislerinin Mgameden izinsiz ve gizli şekilde oyunu editlendiği söyleniyor.

Dava dosyasi : Lawsuit Summary - MGame Corporation v. K2 Network Inc.

İçeriği : Courthouse News Service Entertainment Law

RFC Vaka sayısı: C-M12-438K

Dava Sayısı: 8:12-cv-00438-JST-AN

Dosya Tarihi: Salı, Mart 20, 2012

Davacı: MGame Şirketi

Davacı Vekili: Benjamin Jones, Ivana Cingel, Marc F. Feinstein, O'Melveny & Myers LLP Steven L. Smith

Davalı: K2 Network Inc

Neden: 17:101 Telif Hakkı İhlali

Mahkeme: Kaliforniya Merkez Bölge Mahkemesi

Yargıç: Josephine Staton Tucker

Yargıç Arthur Nakazato

eurcyd.jpg

İngilizcesi güzel olan birisi dava dosyasini daha güzel şekilde açıklayabilirse daha iyi olur.

''Mahkemenin asıl nedeni K2network'un Mgame'de bulunan server data bilgilerini çalması.''

Yani K2 çalışanları Mgame'e ait olan kaynak kod datalaraını çalmış. Asıl görünen bu ama sonra ne oldu hep birlikte görelim.

Birinci adım: K2 oyunun yayımcısı yani reklamları onlar kontrol ediyor. Oyunun launcherini açtığımızda ne görüyoruz MTC game reklamı

İkinci adım: Mtc'nin merkezi Kıbrıs'ta. Ama İstanbul'da onlar için çalışan bir elamanları var. ''beterr'' ki ares oyuncuları onu iyi bilir.

Ğçincü adım: K2 ve Mtc is yapıyordu zaten. K2 kaynak kodları çaldıktan sonra itemleri editleyip Mtcye verdi satması için.Mtc'de ''beterr'' i kullandı bu itemleri satması için (istanbulda olduğundan daha rahat satabilir diye.

Dördüncü adım: ''beterr'' ve Mtc aynı hesap numaralarını kullanıyor. Buda birlikte çalıştıklarını göstermiyor mu? http://www.mtcgame.com/banka-hesaplari http://www.facebook.com/BeterrPazar

Son adım: Her Server için Mtc ve K2 yaklaşık 80000 TL kazandı.Bu bir tahmin gerçek rakamları mahkeme sonucu öğreneceğiz.

KAYNAK: http://www.gamers4life.com/forums/f2...etwork-332757/

Arkadaşlar suçlamalar şunlardır;

1-Lisansın 2003' te Koreli yöneticiler tarafından K2 Network'e verildiği ve anlaşmazlık sonucu source(Kaynak Kodları) İzinsiz kopyaladığı söyleniyor.

2- Mgame lokavt(Ana sunucu) şifresini değiştirken K2 çalışanları iddia edilen kullanıcı ve fatura bilgileri kopyalar.

3-Yaklaşık 3 hafta önce charlarımız sürekli askıda kalıyordu.Bir hafta boyunca k2 saldırı aldı.Maddi zararların oldugundan bahsediliyor.Kullanıcıları yatıştırmak için Mgame den izinsiz event ve masrafları karşılamak için f2p(Free to play) limitini azalttığı söyleniyor.

4-K2 Network' un nakit sıkıntısı yaşadıgından ve bu yüzden bazı Türk Firmaları ile izinsiz anlaşma yapıldıgından bahsediliyor.

5-Oyunda dengesizliğe ve onarımı zor hatalar yapmıştır.

Oyunun işletimini K2 den almak için mahkemeye başvurduğu açıklanıyor.

Kaynak : http://www.gamers4life.com/forums/f2...etwork-332757/

Not: Benim düsüncem 2003'de Çalınan Source Dosyalarıyla Zamanla Sexyko Yaptılar diye dusunuyorum ama bugsuz source caldılarsa sexyko ilk acıldıgında full bugdu bilmem ama ne halt yiyorsa ama 18xx server acmaya kalkısan'lar K2 Degil MGAME'den korksun k2 bile mahkeme parası icin :) +9 item alma cıkarmıs para icin son zamanlarda cok item satmaya kalkmıs ve 2 3 ay icinde +7 ustu itemler silincekmis :D karısık bir durum yani k2'nin elinden alırsa nolur bilemem sonucda oyunun gercek kodlayıcısı mgame :)

Kayıtlı Üye
SexyKO 1351-1397 SOURCELERİNDEN GELİŞTİRİLDİ.(SOHU)

Kayıtlı Üye
Source leri aldıysa internete versin biz acalım 1886 server ler ozaman hiç bişi yapamaz Mgame 1 taneyle uraşmak kolay ama binlerce insanla uraşmak zordur tabiki dediğin gibi birşeyler varsa sourceler elindeyse k2network ün keşke internete düşse :)

Kayıtlı Üye
Source leri aldıysa internete versin biz acalım 1886 server ler ozaman hiç bişi yapamaz Mgame 1 taneyle uraşmak kolay ama binlerce insanla uraşmak zordur tabiki dediğin gibi birşeyler varsa sourceler elindeyse k2network ün keşke internete düşse :)

çok akıllısın yahu :):F:F:F

Kayıtlı Üye
usko kapansın artık ya yeter vala her yeri koxper kaynıo :D koxun önüne gecemediler kendi halkı için euro ko actılar ordada koxpu engelleyemediler :D para manyağı oldular iyice :D kapansında src kodları nete düşssün:D

Kayıtlı Üye
çok akıllısın dogru bu mgame'nin isine gelir para tazminati acıyor oyle kapansın diye dava acmıyor her yerden para geliyor :D

Üst Alt
Reklam
Reklam