ODBC sorunu

Kayıtlı Üye

şeklinde bir hata veriyor bağlanmıyor, sql server ı yeni kurdum önceden odbc'de böyle bir hata olmuyordu ilk defa karşılaştım, bi türlü çözemedim nasıl düzeltebilirim bunu? Güvenlik duvarı falan da kapalı

Ash

Merhabalar,

Sorunun birden fazla çözümü olabilir o yüzden kesin bir şey söylemiyorum altta vereceğim 2 seçeneği denemen de fayda var olmaz ise tekrardan mesaj atarsın işe yararsa da mesaj at tabi :)

1. Çözüm

A-)Windows search olarak bilinen windows arama yerine giriniz(Windows logosunun altında büyüteç işareti olan)
B-)Arama kısmına "SQL Server Configuration Manager" yazınız
C-)http://prntscr.com/howpgv Resimde görüldüğü gibi bir ekran çıkacak sol tarafdan sql seçip sağ taraftaki ilk 3 seçeceği sağ tıklayıp "Stop" seçeneğine tıklayın ardından "Start" basarak tekrardan aktif edebilirsiniz.

2-) Bazı sql sistem dosyaları bazı işlemlerde(Yaptığınız işlem türü bilinmediğindne dolayı) dosya kaymaları oluyor o yüzden kullandığız sql sürümün Manager Studio indirmenizi ve tekrar yükleme yapmanızı tavsiye ederim

iyi forumlar

Kayıtlı Üye
Malesef işe yaramadı, format atıp sıfırdan kurdum, kullandığım kurulum dosyalarında da sorun olamaz microsoft'dan indirdim ama yok ne yaptıysam düzelmedi. Daha önce 32 bit işletim sistemi ve 32 bit sql kullanıyordum hiç böyle bir hata almamıştım, 64 bit işletim sistemine ilk defa kurdum, 64 bit için ekstra bir ayar yada yapılması gereken bir işlem mi var acaba?

Ash

Merhabalar,

Odbc ayaraları yaparken odbc.exe'ye tıklamadan(x64) seçeneğine göre işlem yapıyorsunuz dimi

Kayıtlı Üye
Evet 64 bit odbc ile ayarlıyordum hata verince 32 bit'i de denedim ama ikisinde de aynı hatayı veriyor, araştırdım microsoft forumlarına falan bakındım ama çözemedim hala, 32bit windows kurup 32bit sql kurmak zorunda kalacağım yine sanırım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayıtlı Üye
Sorun çözülmüştür başka birşeyden kaynaklı hataymış

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt
Reklam
Reklam