Hayatımızda soysal aktivitelere yer vermeliyiz. Sosyal aktivitelerde bir şey öğrenmek isteriz. istanbul fuarcilik ilgilendiğimiz konular yada iş hayatımızda öğrenecek fuarlar olur.Bir fuara geldiğinizde sizi etkileyecek bölümler nedir? Firmaların açtıkları stant düzenlerimi, yoksa stantlarda duran ürünlerin yanındaki size yardımcı ürünü tanıtım yapan stand hostesleri mi? Aslında, başarılıyla organize edilmiş bir fuarda, bu soruların yanıtı her ikisi dedir. İstanbul’da fuarcılık gerçekten çok gelişmiş bir bölümdür. Bu fuarları organize eden ortaklıklar, fuara benimseyen firmaların tercih ettikler, sergilik büyüklüklerine göre, sergilenecek ürünlerinin büyüklükleri, sergilenecek ürünlerin giriş çıkış zorlukları, sergilenecek ürünlerin lüzumlu su, elektrik gibi gereksinimlerimi de göz önüne alarak vacip düzenlemeleri profesyonelce başarmaktadır. Bir fuarı gezdiğinizde, ürünlerin yanındaki stantlarda görev alan firmalardaki görevlilerin firmanın kendi çalışanı mı, yoksa organizasyon şirketinde çalışan görevlilerden biri mı? Çalıştığım firmanın stant açtığı bir fuarda stant görevlisi olarak çalıştığımdan şunu kesin olarak söyleyebilirim ki,ürünü ne kadar iyi de bilseniz orda ki atmosfer sizi anlatımınız iyi olmaz buda firmanız için eksi bir puandır. İşte bu yüzden, organizasyon şirketinden bir görevli talep etmeniz ve eğitim alacağı konuları şirkete vermeniz size çok daha yararlı olacaktır. Tanıtım hostesleri ile ilgili bir konu hususuyla gıda ürünleri veya hizmetleri fuarlarında çok önemlidir ve en zorudur. Araba fuar alanları çevrenizdeki insanların dikkatlerini çok rahat çekersiniz aynı şekilde tekne fuarı da öle ama en zoru da gıda ürünlerin fuarı gıda. Peki niye gıda fuarı? Hiç dikkat ettiniz mi, gıda fuarlarındaki tanıtım hostesleri tanıttıkları ürünü çevrede kinlerine ağızlarına zorla sokmaya çalışırlar ama kimseyi zorlayamadığınız için fazla ısrar etmiyorsunuz ama peşlerinde tatmaları için koşuşturuyoruz. Bu konu niye saymazlar merak ediyorum niye böyle oluyor bilen biri varsa bizde öğrenmek istiyoruz. Gıda fuarlarındaki veya alışveriş merkezlerindeki aktivitelerdeki hostesleri izleyip, bunu düşünüp iştahım kapanır yemek istemem yemek istesem de yapamam.