Üniversite Puanları

drminter

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Üniversiteye hazırlananların hedefleri istedikleri bölüme göre Kocaeli Üniversitesi de olabilmektedir Atatürk Üniversitesi de. Burada önemli olan konu başlığı sınavdan elde edilen başarı derecesidir. Öncelikle her üniversitede her bölüm bulunmamaktadır. Aynı bölümleri bulundurmalarına karşın Marmara Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin istediği taban ve tavan puanları da farklılık göstermektedir. Açıklanan nedenlerden de anlaşıldığı üzere yükseköğretim kurumlarının sınavlarına hazırlık yapanlar için önemli nokta alabilecekleri en iyi sıralamayı ellerinde bulundurmaktır.

Üniversitelere Giriş
Anadolu Üniversitesi, üniversitelere giriş sınavlarından sonra en çok tercih edilen kurumlardan biridir. Gerek şehrin güzellikleri gerekse eğitim kalitesi bu kurumun popüler hale gelmesini sağlamıştır. Aynı durumun İstanbul Üniversitesi için geçerli olduğunun da bilinmesi lazımdır. Öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi gibi kaliteli olan eğitim kurumlarına giriş yapabilmeyi garantileyebilmek için bölüm bazında değerlendirme yapmaları istenmektedir. O bölüme geçmiş yıllarda kaç öğrencinin kaç puanla girdiğinin ortalamalarının hesaplanması da önemlidir. Böylelikle öğrenciler ellerinde ortalama rakamlar bulundurarak kendileri ile kıyas edebileceklerdir. Bu da tercihlerin daha profesyonel şekilde yapılabilmesi demektir.

Geri
Üst Alt
Reklam
Reklam