Yardım Konusunda Duyarlı Olalım. Saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kayıtlı Üye
Öncelikle Selamunaleyküm Cümleten.

- Bu konuyu açmamdaki tek sebep yeni başlayan arkadaşlarımızın da benim gibi çektiği sıkıntıları dile getirmektir.

Çünkü bizim bilmediklerimiz bildiklerimizden çok fazla.

Bu forum içerisinde gördük ki ;

" Fazla ustaca editörler var - eyw "

" Bu işin ehli de erbabıda burda - eyw " ...

Gel gelelim ki iş yardım konusuna geldiğinde kimseden çıt çıkmıyor. Şimdi editör kardeşlerime bir kaç birşey söylemek istiyorum ;

- Vaktini emeğini uykusuzluğunu vs. vs. ayırıyorsun harcıyorsun ama - biz bilmeyenler senden destek almak zorundayız.

Biz bunu yapamadığımız zaman senin yaptığın sadece sen ve senin gibi editörleri ilgilendiriyor. Bize göre bunun hiç bir önemi yok.

Ve bi konu altına " X hata veriyor bunu nasıl yapabiliriz ? " yazdığımız da gelen o kadar tatlı bi cevap oluyor ki " Y Yap düzelir ."

Biz onu Y yapınca düzelcek de birde Y yi söyle. O kadar forumsal dil ile konuşuyorsunuz ki hiç birşey anlamıyoruz.

Eminim ben gibi düşünen ve forum da hiçbirşey yapamadan akşama kadar dolanan o kadar çok user var ki zamanla iştah kesiliyo şevkimiz kırılıyor.

Sizlerden ricamız biraz daha açıklayıcı olalım eğer yapabiliyorsan ve yapabileceğin birşey ise desteklerini esirgeme.

Bi hatam olduysa Affola . Saygılarımla ...

Kayıtlı Üye
Cevap: Yardım Konusunda Duyarlı Olalım. Saygılarımla

Bugüne kadar geliştirme ve paylaşım üzerine bir çok forum açıldı. Bu forumların büyük bir çoğunluğu kopyala yapıştır paylaşımından öteye geçemedi. Burası diğerlerine nazaran paylaşım ve gelişim üzerine belirli bir seviyede... Fakat son zamanlarda burada da paylaşım durdu. Öğretme durumu ise çok öncelerden itibaren durdu;

1299 dosyaları ile ilgili öğretimler oldukça fazla oluyordu. Bunun sebebi 1886 ve üzeri dosyaların revaçta olması ile yüksek fiyatlarla geliştirme kapısı açılmıştı. Şimdi ise her türlü dosya kaynak dosyası ile birlikte paylaşımda bu sebeple öğretimler durdu. Düşünsenize her türlü sürümün kaynak kodlu paylaşımı var ve localde kendi sunucunu kurup bir şeyler yapmaya çalışarak gaza geliyorsun ve yapamadığın yerde ücretle ya kaynak kod satın alıyorsun ya da çeşitli kişi veya gruplardan server files alıyorsun. Bu kadar çok sürümünde kasti olarak bozuk dosyalar ile paylaşımı sadece ve sadece daha fazla müşteri çekimi yapabilmek...

Eğer sizlere veyahut bizlere (yeni başlayanlar) birisi bir şey öğretirse, bir şey paylaşırsa piyasa içerisinde farklı bir satıcı gözü ile bakılıp rağbet oluşmasından korkuyorlar. Bu sebeple de piyasa bir kaç kişi ve bazı grupların tekelinde dönüyor. Oysa ki sağlam bir ekip çıksa ve gerek görsel olarak gerek yazısal olarak bir çok konuda ders hazırlasa, yardım etse piyasa içerisinde iç gücünü daha da artıracaktır.

Saygı ve sevgilerimle...

YNG

Ben Sana Kütük Savaşıyla ilgili Örnek Verim

Skype Adamın biri Leverlar Calısmıyor Kütük Atmıyor Diyor

ben Sebebini Acıkladım sourceden kaynaklı type source tanımla işlev yaz atar dedim adam illa nasıl yapabilirim diyor daha ne diyim buna madem kodersin acıklamasını yaptım type db bak dedim lever gibi ekle ama spawn yapacak gibi at dedim yine nasıl olacak diyor sence buna ne demeli benim verdiğimde ben yaptım diyerek millete hava atmayı biliyorlar bole kişilerlere yardım etmek gelirmi içinden.. bide bu şekilde düsün

Kayıtlı Üye

PVP server ile uraşmak ilk zamanlarda çok güzel ve örenilecek çok şey vardı ve örendikce zevk alarak yaptığım zamanlarda

zamanla asıl yüzü ve insanların gerçekleri sakladığı şeyleri gördükce sıkılmıştım ve kendi başıma yaptım hep ve şunu gerçekten anlıyorsunki bir zaman sonra içi boş olan bir serverde tek olarak oynamak sıkıcı ve diğer GM yapmak charı veya grup arkadaşlarınla oynamak oyunun aslı başkaların olması ve başkalarıyla güzel böle kendin kur kendin yönet işi veya bir oyun server açım oynayalım mantığı var insanlarımızda ilk zamanlar bizde aynıydık ama örendimki öle değil he sen para kazancam ben bu işi yapcam dersen başlangıç olarak iyi bir yerdesin ama oyun için başlıcaksan hiç bulaşma derim.

Paylaşım olarak bir çok siteden daha iyi bir paylaşım yeridir ko-fox tabiki herkez bir emek harcıyor bu emeği ya satacak yada bir server üzerinden iş yaparak kazanacak bu iş paylaşımda olması için eskiden olan ve sade ve düşünceli insanların zamanında yaptıkları paylaşımlar gibi herkezin art niyetini bırakıp paylaşım yapması lazım ama ne yazıkki günümüzde herşeyin para olması ve insanların verdiği emeğe saygı olmadığından insanlar artık paylaşım yapmayı bırakmış durumda

bunun yolu artık ya parayı vericeksin alacaksın sen paylaşacaksın örnek olarak yada parasını veren düdüğü çalar nasrettin hoca misali yapılacak yani artık pek sanmıyorum bilgi olanlar tam olan bilgiyi hemen burda paylaşıp kendi tekeline çomak sokmazlar anlıcanız artık eski yok ve o insanlar artık olmayacak.

Birde X ve Y olayı forumda araştırma yaparsanız size sölenen X yada Y yi kesin bulabilirsiniz bu forumda inan bir çok şey paylaşılmış ve bir çok konuda herşey anlatılıyor ama buna destekci olarak biraz kafa yorup kodların mantığını anlamayı kendinize benimsemelisiniz yoksa size sölenen Y yi yap düzelir dedndiğinde hep koda bakar ve bu ne işe yarıyor die hep bakar durursunuz biraz google amcayı veya araştırmacı ruhunuzu ön plan a çıkartın sadece bu forumda değil bir çok forumda birçok kod ve paylaşım var ve aradığınızda Y nin veya X in anlamını bulabilirsiniz arkadaşlar.

Yeni Üye

kisaca KO DEVRI KIYIDA KALDI BITTI GITTI :) UĞRASIP PARA KAZANACAM DIYEN KAZMALAR GEC KALDINIZ KISACASI PIYASA ÖLÜ PIYASA PIYASADA VE BU FORUMDA PAYLASILAN COGU SOURCE LER YARISIndan cogu twostarin hic biriniz yok akumanin falan fistan demesn YNG Sana gelince sen zaten Düşlerin sokagi olmasa hicsin boşuna bilmişlik taslama sag sola :) Hadi eyw kolay gelsn herkeze :yes:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt
Reklam
Reklam