2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü hakkındnla bilgisi olan?

leqendruthless

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Merhaba, Yurt dışında yazılım mühendisliği eğitimi alıyordum fakat maddi nedenlerden dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldım. LYS'de iyi bir puan çekip yazılım ya da bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanabileceğime şahsen inanmıyorum o yüzden 2 yıllık programcılık bölümüne girmeyi düşünüyorum. Sizce okunmalımıdır? İş olanakları var mıdır? Mezun olduğumda alacağım diploma işime yarar mı? İnternette çok farklı yorumlar okudum kimisi övüyor kimisi yerden yere vuruyor. Bölüm hakkında bilgisi olan ya da düşüncelerini paylaşmak isteyen birileri yorumlarını esirgemezse sevinirim.

Cevap: 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü hakkındnla bilgisi olan?

Tamamen Senle Alakalı Sürekli Pratik/Uygulama İşi Bilecen Yani Diploma Sadece Kağıt Parçasından İbaret İşe Girip İşten 1 Ay Sonra Şutlanacak Pozisyona Geleceksen Diplomanın Ne Önemi Var Mesleğini Öğrendikten Sonra 2 Yıllık ta Olsa 4 Yıllıkta Olsa Farketmez. ( Tabiki Diploma Şart )

Ayhana katılıyorum cok iyi özetlemiş

Merhaba;

İlk olarak Türkiye'de şöyle bir mantık var: Eğitim kalitesini yükseltmek için değil, Şehirleri kalkındırmak için üniversite kuruluyor. Dolayısıyla şehir şehir olmak üzere hem bölüm puanı hemde eğitimi değişiklik gösteriyor. Bu sebeple de iş mülakatlarında hangi bölümden mezun olduğun değil! hangi üniversiteden mezun olduğuna bakılıyor;

Ben şahsi olarak asla ön lisans mezunu olmanı tavsiye etmem, pek işine yaramaz. Ayhan ağabeyin dediği hususlar elbette doğru fakat bu kurallar herkes için geçerli değil. Ön lisans mezunu olarak iyi bir kariyer yapmış, güzel bir maaşa sahip insanlar var mıdır? Elbette... fakat bu kişileri istisnai bir durumda değerlendirebiliriz;

İşverenler de uyanık en azından artık hepsi gözünü açtı. Örnek veriyorum A şirketinin B departmanına bir mühendis alınacak ve mühendis maaşı 2.000 TL diyelim. Mühendis almak yerine iki tane ön lisans mezunu alıyor 1.000 TL'den iş gücünü biraz daha artıyor gibi gibi...

Merhaba;

İlk olarak Türkiye'de şöyle bir mantık var: Eğitim kalitesini yükseltmek için değil, Şehirleri kalkındırmak için üniversite kuruluyor. Dolayısıyla şehir şehir olmak üzere hem bölüm puanı hemde eğitimi değişiklik gösteriyor. Bu sebeple de iş mülakatlarında hangi bölümden mezun olduğun değil! hangi üniversiteden mezun olduğuna bakılıyor;

Ben şahsi olarak asla ön lisans mezunu olmanı tavsiye etmem, pek işine yaramaz. Ayhan ağabeyin dediği hususlar elbette doğru fakat bu kurallar herkes için geçerli değil. Ön lisans mezunu olarak iyi bir kariyer yapmış, güzel bir maaşa sahip insanlar var mıdır? Elbette... fakat bu kişileri istisnai bir durumda değerlendirebiliriz;

İşverenler de uyanık en azından artık hepsi gözünü açtı. Örnek veriyorum A şirketinin B departmanına bir mühendis alınacak ve mühendis maaşı 2.000 TL diyelim. Mühendis almak yerine iki tane ön lisans mezunu alıyor 1.000 TL'den iş gücünü biraz daha artıyor gibi gibi...

1 sene hazırlanıp mühendisliği kazanabilir miyim diye soruyorum kendime yapabilirim fakat 21 yaşındayım ve 1 sene daha kaybetmek istemiyorum o yüzden kendi şehrimde olan Mersin Üniversite'sinin bilgisayar programcılığı bölümüne gireceğim. Kafam allak bullak bir yandan kendimi geliştiririm iyi bir işte iyi yerlere gelebilirim diyorum diğer yandan seninde dediğin hususlar kafama takılıyor. Şuan ne yapacağımı gerçekten şaşırmış durumdayım.

1 sene hazırlanıp mühendisliği kazanabilir miyim diye soruyorum kendime yapabilirim fakat 21 yaşındayım ve 1 sene daha kaybetmek istemiyorum o yüzden kendi şehrimde olan Mersin Üniversite'sinin bilgisayar programcılığı bölümüne gireceğim. Kafam allak bullak bir yandan kendimi geliştiririm iyi bir işte iyi yerlere gelebilirim diyorum diğer yandan seninde dediğin hususlar kafama takılıyor. Şuan ne yapacağımı gerçekten şaşırmış durumdayım.

Bugün meslek lisesinden mezun olup, tıp fakültesi kazanan, makine mühendisliği kazanan kişilerin sayısı arttı! Sen neden yapmayasın ki? Gelelim bir yıl durumuna. Şuan bir yıl kayıp edebilirsin ama uzun vadede meyvesini yersin. Şimdi kayıp etmeyip ön lisansa başlarsan hayatının ilerisi meçhul.

tşkler cok sagol

Geri
Üst Alt
Reklam
Reklam