- Konu Yazar
Hemen, hemen erkek çocuğu olan her aile oğluna sünnet düğünü yapar. Bu sünnet düğünü onun içindir ama ne kadar onun istekleri olur bilinmez. Sünnet düğünü için bütün tanıdık çevre haberdar edilir fenomen lafta oğlumuz erkek oluyordur. Sanki sünnet olmasa erkek değilmiş gibi. Bunların yanı sıra bir de çocuğun fikri alınmaksızın garip, anlam verilmedik bir sünnet kıyafeti giydirilir. Başında ki taç ve sopadan hiç bahsetmiyorum bile. Çocuk etrafında ne oluyor ne bitiyor anlamazken tek duyduğu cümle, oğlum erkek oluyorsundur. Bu çocuk hiç mi, ben şimdiye kadar kız mıydım ki sorusunu kendine sormayacak? Elbet soracak, açıklaması ise erkektin de işte tam erkek ee… delikanlı ee… büyüyorsun oğlum diye ağzınız da lafı geveleye durun, çocuk sizin hoşnut olduğunuz bu durumu hayretler içerisinde izlemeye devam edecektir. Belki bir süre o da sizin bu sevincinize eşlik edip kendine olan ilgiye dayanamayacak ve havalara girecektir lakin sünnet zamanına kadar süreceğine eminim. Çocuk giydiği o kıyafet için de kendini huzurlu hissetmeyecekse? Ya derse ben ayı kostümü istiyorum? Diyeceğiniz şey oğlum onlar erkek adama yakışır mı? Oysaki çocuk daha 4 ila 9 yaşları arasındadır… Çocuğun bütün ısrarlarına rağmen aldırmayan aile tabi ki gelenek neyse o şekilde yapacaktır. E hani düğün çocuğun düğünüydü? Yok ama eyer çocuk ayı kıyafeti giyerse millet ne der? Daha önce hiç böyle bir şeye tanık oldunuz mu? Ben söyleyeyim olmadınız çünkü hiçbir aile oğluna bu konuda izin vermeyecektir. Bir de çocuk o günün büyüsüne kapılmış bir şekilde aklına esen ne varsa istiyorsa? sünnet fiyatları üstüne buda size cabası. Çocuğunuz o sünnet tahti oturduğunda belki de daha temennilerde bulunacaktır. Çünkü siz ona bu rahatlığı o gün sağlıyor ve sonrasında da isteklerini gerçekleştirmeden kendi isteklerinizi yapıp çocuğun bütün şevkini kırıyorsunuz. Bırakın onun sünnet düğünü onun olsun kırmadan üzmeden acısını unutarak güzel bir gün geçirsin. Unutmayın o gün onun günü siz kendi isteklerinizi değil onun isteklerini dinleyin en güzel orta yolu bulun.