G
GeliSmiSPhic
Guest
tambiypich haklısında bu ulkede oylar senle benle olmuyor amerikalı arkadasları ne derse o oluyor. bu ulkede akp basından beri oy calıyor yoksa jandarma oyları copluklerden toplamazdı.
bizleri istanbul fethi ile kandırdılar halada kandırıyorlar.
Ey cahil sanada tek lafım şu zamanda sanayimiz teknolojimiz oldugu halde ulkemızdekı petrol kuyularını gosteren bir harıta cızılememısken zamanında Abdulhamid Hanın cizidigi harita ve o zaman Japon devletine gonderdigi Alemet isimli robot cehaletin ornegıdir ya haklısın.
Kafayı yicem ya hala petrol kuyusu diyor ya hala ne diyor !!!!!!!!!!! ulan petrol kuyusu mu savunacak senin ülkeni bre andaval. Sıyırttıracak bana balataları gece gece ya yok böylesi. Parayla mı yolladılar seni bana?
Madem çok biliyormuş abdülhamit efendi, kurtarsaymış ya ülkeyi? Ona buna robot yollayacağına? Konuşuyorsun ama "boş" konuşuyorsun arkadaşım. Onu yapmış bunu yapmış petrol haritası çıkartmış bilmemneymiş. Ülkesini savunamadıktan sonra isterse evrenin sırrını çözsün, umrumda mı ?
Evlad olsan sevılmezsın ısıne bak
pentagram sinirlenme dedigi petrol kuyularını suan kim işletiyomus bi baksın.
pentagram bizdede vardı boyle bi tane ata duskunu azcık cehaletini aldık suan taksimde dj lik yapıyo ata mata kalmadıı![]()
Sözlerinize dikkat etmenizi öneririm. Bu sadece sana değil herkeze söylenmiş bir laftır. Ecdadını 2 saniyede satan insanlar , simdi devamını getirmeyeyim kötü konusacam. Daha demin dindir imandir diyordunuz , peygamber efendimizin sözü noldu ? İstanbul icin söyledigi sözler , onu fetheden asker , kumandan icin dedigi sözlere noldu ? Daha demin din iman kesiliyordunuz. Herkezin kendi görüsüdür saygı duyarım ama ecdadıma laf söyletmem. Burda gelip klavye delikanlılığı yapmayı biliyorsunuz , o istanbul fethedilirken senin dedelerinde ordaydı onlarda sehit oldu , onlarda senin gibi düsünselerdi o sehitlik mertebesine erismezlerdi simdi. Senin yapacagın gibi istanbuldan banane devletten banane bizi kandırıyorlar diyip kacarlardı. Dedelerin , Ecdadin kadar olamıyorsun ya yuh diyorum.
Senin o istanbulun fethi dedigin olay cag kapatıp yeni cag baslatmıstır.
Bakın Konuyu burda kapatıyorum , iyice sacmalayama basladınız.
Gecmisten sizene kardesim devlet gidiyor elden küfretmemek icin zor tutuyorum kendimi suan yasadıgın devletin ***u cıkmaya basladı sen gecmisini düsünüyorsun. Bugunde yasayın biraz. Yok su sunu yapmasaydı böyle olurdu yok ordan bunu fethettik boyle oldu qötümüz kalktı. Anasini satayim suanki durumu düsündünüz care buldunuz gecmisteki olaylar kaldı.
Ecdadını bilmeyen gelecegini yasayamaz.
Dahada yazmayın cok pis söverim haberiniz olsun.
KONUYU KAPATIN !!
kusura bakma biz de diniimizi biliyoruz ama arapca değil turkce okursan anlarsın.kafa cekmek benim işim değil.hacı hocalarasor bakalım gencliklerinde ne haltlar yemişler.
Yahu kardeşim ben mı okuzum sız mı anlamıyorum ben dıyorum kı bak bunlar teknolojımız nerelere gelmıstı sız dıyorsunuz kı sımdı satttılar ben dogrumu dıyorum lutfen yeterınce uzadı ben o yorumları yapmadım sızde gormedınız. ALLAH bılıyor ya bu lafı edenler mahşerde hesabını nasıl verecek benı ılgılendıren bu.
Koca imparatorluğu başına mı yıktı ? Kafan mı güzel senin ? Hangi "koca" imparatorluktan bahsediyorsun sen? Sanayisi olmayan, ingilterenin sömürgesi haline gelmiş, pasta dilimi gibi bölüşülen, haritalara kroki olarak geçen imparatorluğu mu diyorsun? Ha o imparatorluğu da senin gibi Allah allah diyen -çakma- hacı hocalar çökertti az araştır tarihini. Kemalistlik demek Atatürk'ün benimsediği değerleri yaşamaktır. Kemalizm sana göre ne ?
Ben söyleyeyim : İslam karşıtı olmak değil mi? Kemalizm sizin aklınıza öyle kazınmış çünkü. Atatürk laikliği getirdi diye oluyor değil mi bunlar. Oysa ki siz laikliğin ne olduğunu bile anlayamayacak kadar acizsiniz. Gidin İrana. Laiklik varmı? yok. Özgürlük var mı peki? O da yok. Özgürlük niye yok? Laiklik yok diye. Bu kadar basit. Fazla konuşmaya gerek yok.
bak belliki solucusun sana bişey sorucam bunun cevabını ver bana "Atatürk" bu ülkenin başına gelmeden önce sağcı solcu diye bişey varmıydı kardeş kardeşi öldürdümü ne çabuk unttunuz sağcı solcuların zamanını kaç kişi öldü bu dalgadan atatürk bi yerden yaptı biyerden yıktı,
2. olarakta o küçümsediğin osmanlı olmasaydı eğer ne atatürk olurdu ne sen olurdun kimbilir kimin elindeydi bu topraklar değerini bil atalarına saygısızlık etme
3. olarakda bi diğer yorumunda bana kuranda mantıksız gelen yerler var demişsin olabilir yazım hatası yapılabilir ilk yazıldğı günde bugüne gelmesi saklanması zaten çok büyük bişey aradan yüz yıllar geçmiş şuan ki yazımlarda yanlışlar olabilir.
Osmanlı'yı küçümsediğim falan yok, Osmanlı'dan kastım çöküş dönemindeki Osmanlı. Bu işin sağcısı solcusu yok, bu ülkeyi böyle bölen sen ve senin zihniyetinde olanlar. Benim bir siyasi görüşüm yok. Atatürk gelmeden önce sağcı solcu mu vardı diyor adama bak ya ? Atatürk'ten önce çok partili düzen mi vardı ANDAVAL ? Atatürk bu ülkeye kendi başındaki lideri seçme olanağı tanımış ve cumhuriyet düzenini getirmiş, ortada sorun varsa cumhuriyet'in getirdiği görüş özgürlüğünden kaynaklanan bir sorun vardır. Özgür olmak insanın hakkıdır. Birbirini öldüren sağcı-solculardan bahsediyoruz da padişahın uçurduğu kellelerden niye bahsetmiyoruz ? İşinize gelmediği için olabilir mi ?
Tekrardan söylüyorum, benim Osmanlı'ya karşı saygım sonsuz. (18. yy'a kadar) Bu dönemden sonra gelen padişahlar avrupanın köpeği, ingilterenin yalakası ve sömürgesi olduğu için ben onları Osmanlı kanından saymıyorum.
Ve son olarak da Kur'an günümüze kadar gelirken bozulmuş olabilir diyorsun, ki bu Allah'ın kelamıyla örtüşmüyor. Allah'ın kelamında, Kur'an son kutsal olduğundan ve değiştirenlerin büyük hezeyana uğrayacaklarından bahsediyor. Ki senin fikrin yaratıcının fikriyle çelişiyorİlginç. Yazım hatası olamaz, Hz. Muhammed, 30 küsur tane katibe yazdırdıktan sonra birbirleriyle kıyaslatıyor. Ha dersin ki tefsirde hata var anlarım.
Neyse, işinize gücünüze bakın, yormayın böyle şeylere kafanızı.
Osmanlı'yı küçümsediğim falan yok, Osmanlı'dan kastım çöküş dönemindeki Osmanlı. Bu işin sağcısı solcusu yok, bu ülkeyi böyle bölen sen ve senin zihniyetinde olanlar. Benim bir siyasi görüşüm yok. Atatürk gelmeden önce sağcı solcu mu vardı diyor adama bak ya ? Atatürk'ten önce çok partili düzen mi vardı ANDAVAL ? Atatürk bu ülkeye kendi başındaki lideri seçme olanağı tanımış ve cumhuriyet düzenini getirmiş, ortada sorun varsa cumhuriyet'in getirdiği görüş özgürlüğünden kaynaklanan bir sorun vardır. Özgür olmak insanın hakkıdır. Birbirini öldüren sağcı-solculardan bahsediyoruz da padişahın uçurduğu kellelerden niye bahsetmiyoruz ? İşinize gelmediği için olabilir mi ?
Tekrardan söylüyorum, benim Osmanlı'ya karşı saygım sonsuz. (18. yy'a kadar) Bu dönemden sonra gelen padişahlar avrupanın köpeği, ingilterenin yalakası ve sömürgesi olduğu için ben onları Osmanlı kanından saymıyorum.
Ve son olarak da Kur'an günümüze kadar gelirken bozulmuş olabilir diyorsun, ki bu Allah'ın kelamıyla örtüşmüyor. Allah'ın kelamında, Kur'an son kutsal olduğundan ve değiştirenlerin büyük hezeyana uğrayacaklarından bahsediyor. Ki senin fikrin yaratıcının fikriyle çelişiyorİlginç. Yazım hatası olamaz, Hz. Muhammed, 30 küsur tane katibe yazdırdıktan sonra birbirleriyle kıyaslatıyor. Ha dersin ki tefsirde hata var anlarım.
Neyse, işinize gücünüze bakın, yormayın böyle şeylere kafanızı.
bence sen müslüman değilsin